با روش های پرداخت پول در معاملات آشنا شوید

معامله چیست؟

شاید شما بارها اسم معامله را از زبان افراد کاسب و دیگر افراد شنیده باشید؛ یا از نحوه پرداخت پول در معاملات، اطلاعاتی سربسته داشته باشید. ما در اینجا شما را با معامله، نحوه انجام آن و قوانین جاری معاملات در زمینه های گوناگون آشنا می کنیم. برای درگ بهتر این مبحث بهتر است، ابتدا تا حدودی با معنای معامله و تعاریف مختلف آن، آشنا شویم:

کاربرد معامله بیشتر در مورد عقود مالی است؛ اما در رابطه با  عقود غیر مالی مثل (نکاح ) کاربردی ندارد. طبق ماده ۱۸۳  قانون مدنی ، معامله عبارت است از: تعهد بر امر یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر،  در صورتی که مورد قبول آن ها باشد. در واقع عقد میتواند بغیر از تعهد به شکل های دیگر صورت گیرد: تملیک مال، اسقاط تعهد، اباحه، اتحاد و شرکت، ایجاد شخصیت حقوقی، ایجاد زوجیت. همچنین قرار دادی که امر غیر مالی باشد، نمی تواند معامله خوانده شود. پرداخت پول در معاملات به شیوه های مختلفی صورت می گیرد. ضمن اینکه معاملات بیشتر برای خرید و فروش اموال انجام می گیرند. در واقع معامله معانی مختلفی دارد. در اینجا به معانی مختلفی از معامله می پردازیم:

  1. معامله به معنای بیع
  2. معامله به معنای عقدی بین دو نفر
  3. معامله به معنای عقود و ایقاعات

 

معاملات به چند دسته تقسیم می شوند؟

نکته مهمی که در معاملات باید رعایت شود این است که؛ طرفین معامله باید شیوه پرداخت پول در معاملات را برای یکدیگر مشخص کنند. بعد از آشنایی با معانی معامله در زمینه های گوناگون، هم اکنون به انواع معاملات می پردازیم. در قانون مدنی، عقود یا معامله به دو نوع تقسیم می شوند: عقود معین و عقود غیر معین.

انجام معامله مسکن

انجام معامله مسکن

  • عقود معین، شامل عقود ذکر شده در قانون مدنی می باشند. قراردادهایی که قانون، برای آن ها نام خاص، قوانین و احکام ویژه ای در نظر گرفته باشد، عقود معین نامیده می شوند. این عقود شامل: بیع، اجاره، ضمان، ودیعه، عاریه و بیمه هستند.
  • عقود غیر معین، همان ماده ده قانون مدنی است؛ قراردادهایی که قانون برای آن ها، شرایط و احکام ویژه ای در نظر نگرفته باشد، ولی اصل آن ها براساس آزادی و اراده باشد، عقود غیر معین نامیده می شوند. این عقود شامل: قرارداد چاپ تالیف کتاب، تدریس در موسسه آموزشی و قولنامه می باشند.

شما می توانید شیوه پرداخت پول در معاملات را در قرارداد و عقود ذکر کنید. از جمله انواع دیگر معاملات شامل:

  1. انواع معامله بر اساس اعتبار وجود یا عدم وجود عوض
  2. انواع معامله به اعتبار دوام عقد
  3. عقود تملیکی و عهدی
  4. عقود اذنی و عهدی
  5. عقود مغابنه و مسامحه ای
  6. عقود رضایی، تشریفاتی و عینی

 

پرداخت پول در معاملات داخلی:

شیوه پرداخت پول در معاملات داخلی از طریق روش های گوناگونی صورت می گیرد. از جمله معاملات داخلی که می توان به آنها اشاره کرد: معاملات رهن و اجاره و معاملات خرید و فروش املاک می باشند. ما در این قسمت به معرفی روش های مختلف پرداخت پول در معاملات داخلی می پردازیم:

از طریق چک: این شیوه  به سه روش متفاوت انجام می شود:

چک عادی : به علت بالا بودن مبلغ چک در معاملات داخلی مانند: معامله املاک، از چک برای انتقال وجه استفاده می کنند. نحوه انتقال پول از طریق چک عادی بدین صورت می باشد: صاحب حساب جاری، چکی را در وجه صاحب ملک یا فروشنده امضا و صادر می کند. این چک ها باید به نام شخص یا در وجه حامل نوشته شوند‌؛ و همچنین اعتبار این نوع چک توسط صاحب حساب تعیین می شود. استفاده از این چک یکی از شیوه های پرداخت پول در معاملات می باشد. اما پاس نشدن این نوع چک ها،  ریسک های بسیاری در پی دارد. به همین دلیل، استفاده از این نوع چک،  بیشتر در میان افرادی که به یکدیگر اعتماد کامل دارند، مرسوم می باشد.

چک رمز دار.

چک رمز دار.

  1. – چک بانکی تضمین شده: این چک، معروف به چک رمز دار است و برابر با پول نقد می باشد. چرا که بانک پرداخت آن را تضمین می کند.
  2. چک بین بانکی تضمین شده: پرداخت این چک نیز مانند چک بانکی تضمین شده، وظیفه بانک است. البته این چک به نام طرف مقابل معامله و به حساب وی با رمز واریز می شود.

از جمله شیوه های دیگر  پرداخت پول در معاملات داخلی می توان به: نقدی، کارت به کارت و از طریق دستگاه کارتخوان اشاره کرد. انتخاب هر یک از این روش ها به نوع معامله و طرفین معامله بستگی دارد.

 

پرداخت پول در معاملات بین المللی:

پرداخت پول در معاملات اعم از معاملات داخلی یا بین المللی بر عهده خریدار می باشد. زیرا که خریدار پس از دریافت کالا و استفاده از آن، باید بهای آن را به فروشنده بپردازد. قطعا روش های پرداخت پول نسبت به زمان های گذشته، پیشرفت بسیاری به همراه داشته است. برای مثال:

  1. پرداخت براساس پیش پرداخت: در این روش خریدار کل پول معامله را برای فروشنده واریز می کند و پس از آن منتظر ارسال کالا در زمان مشخص، از سمت فروشند می ماند. قطعا این روش نسبت به روش پرداخت بر اساس حساب باز، ریسک و خطر پذیری بیشتری دارد.
  2. پرداخت بر اساس حساب باز: در این روش خریدار پس از تحویل کالا و ترخیص از گمرک، بهای آن را به فروشنده پرداخت می کند. فروشنده از خریدار بر اساس میزان اعتبارش ممکن است سند قابل معامله ای را دریافت کند یا نکند. همچنین خریدار متعهد است که مبلغ را در زمان سر رسید معین پرداخت نماید.

همچنین  روش بروات یا وصولی ها و پرداخت با اعتبار اسنادی از روش های دیگر  پرداخت پول در معاملات بین المللی می باشند.

ترخیص کالا از گمرک.

ترخیص کالا از گمرک.

بهترین روش پرداخت پول در معاملات:

روش های بسیاری برای پرداخت پول در معاملات مختلف وجود دارد. اما یکی از معقول ترین و مطمئن ترین شیوه های پرداخت، چک های تضمین شده بانکی هستند. چرا که شما با خیال راحت می توانید چک را از خریدار دریافت کنید و نسبت به وصول آن اطمینان کامل داشته باشید. شما می توانید از این روش برای معاملات بزرگ خود استفاده کنید؛ زیرا از اعتبار کامل و کافی برخوردار می باشد. صدور این چک ها بر اساس موجودی حساب اشخاص، متفاوت است و از سمت بانک صادر می شود.

۱۴۰۱/۰۶/۲۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید