قوانین مشارکت در ساخت و ساز

قوانین مشارکت در ساخت و ساز

مشارکت در ساخت و ساز به چه معناست؟

همانطور که از نامش پیداست، مشارکت در ساخت و ساز بدین معناست که قراردادی بین دو نفر منعقد میشود و طی آن قرارداد، یک خانه قدیمی و کلنگی مورد بازسازی قرار می گیرد.

امروزه مالکان خانه‌های قدیمی و کلنگی؛ تصمیم میگیرند که خانه های خود را بفروشند. آن ها دوست دارند؛ یک آپارتمان یا خانه ویلایی شیک بخرند و در آنجا زندگی کنند. همچنین افرادی به این موضوع فکر می کنند که خانه  قدیمی خود را بکوبند و با سلیقه خود مجدد آن را بسازند. اما در این میان راه حل دیگری هم وجود دارد؛ که مشارکت در ساخت و ساز است.

مشارکت در ساخت و ساز بدین گونه است که دو نفر (مالک زمین و شخص سازنده) با یکدیگر مشارکت می کنند. یعنی شخص مالک، زمین و ملک خود را به فرد سازنده می سپارد و فرد سازنده آن زمین و یا ملک را بدون گرفتن هزینه ای از شخص مالک، می کوبد. سپس یک آپارتمان چند طبقه و چند واحدی می سازد. در آخر، واحدهای آن زمین بین این دو نفر (مالک و سازنده) تقسیم میشود. در این مشارکت شخص سازنده سود بسیار زیادی می برد. در این زمینه افراد باید ریسک پذیر باشند و همچنین تمام عوامل را در نظر بگیرند و با احتیاط قدم بردارند. زیرا در این مشارکت، احتمال کلاهبرداری بسیار زیاد است.

 

قوانین مشارکت در ساخت و ساز چگونه است؟

هر مشارکتی از جمله مشارکت در ساخت و ساز قواعد و قوانین خاصی دارد که در این قسمت به آن ها می پردازیم:

  1. باید نسبت به ادعای مالک زمین اطمینان خاطر کسب کنید.
  2. ملک حتماً باید دارای سند رسمی و معتبر باشد.
  3. هزینه سرمایه گذاری هر یک از شرکا باید تعیین شود.

مشارکت در ساخت و ساز.

 

  1. در قراردادی که توسط شرکا تنظیم می گردد؛ باید تاریخ دقیق انجام مراحل پروژه، نوشته شود. به عنوان مثال: تاریخ خاکبرداری و یا تاریخ اسکلت‌ بندی باید دقیقا قید گردند.
  2. میزان سود و همچنین ضرر و زیان ها باید مشخص شوند.
  3. در این میان، بین شرکا باید یک ضمانت اجرایی وجود داشته باشد که در صورتی که یکی از طرفین به عملش پایدار نبود؛ آن ضمانت اجرا شود.
  4. در قسمت بالای صفحات قرارداد، جمله مشارکت در ساخت و ساز را باید بنویسید و از نوشتن هرگونه جمله اضافی خودداری نمایید.
  5. پس از اتمام قرارداد و امضای مالک و سازنده، به هیچ عنوان وکالت ندهید. مگر در مواقع ضروری، همچنین وکالت حتماً به صورت مدت دار باشد.

 

نکات مورد نیاز برای تنظیم قراردادِ مشارکت:

در این بخش قصد داریم با نکات و شرایط مشارکت در ساخت و ساز آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.

  • از نکات بسیار مهم برای مشارکت در ساخت و ساز این است که تنظیم قرارداد در یک مکان معتبر مانند: بنگاه مشاور املاک، دفتر اسناد رسمی و یا دفتر وکیل صورت بگیرد. چرا  که شخص سازنده، آشنایی کامل نسبت به تمام جزئیات پروژه دارد. اما شخص مالک، اطلاعات کافی در این زمینه ندارد. پس در صورت مراجعه به یک کارشناس، با اطمینان خاطر بیشتری می تواند، قرارداد را امضا نماید. زیرا احتمال نیاز به نوشتن نکات ریز تری هم وجود دارد.
  • ذکر سرمایه گذاری هر دو شخص به طور واضح و کامل در متن قرارداد الزامی است. به عنوان مثال: شخص مالک باید قیمت گذاری روی ملک خود را انجام دهد و در صورت داشتن امکانات خاص مانند: کنتور برق، آن را در قرارداد ذکر کند.
  • قیمت گذاری دقیق ملک در قرارداد، بسیار الزامی است. زیرا اگر به هر دلیلی، ساخت و ساز دچار توقف شود و قرارداد بین دو شخص فسخ گردد؛ اولین چیزی که مورد توجه و بررسی قرار می‌گیرد، سرمایه گذاری طرفین قرارداد می باشد.
نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و ساز

نمونه قرارداد مشارکت در ساخت و ساز

سهم مالک و سازنده در پروژه مشارکت، به چه صورت تعیین می شود؟

هنگام انعقاد قراردادِ مشارکت در ساخت و ساز، باید سهم طرفین به صورت دقیق در قرارداد تعیین شود. به عنوان مثال: باید مشخص شود که سهم فرد مالک چند واحد است و در کدام واحد می تواند سکونت کند. همچنین نه تنها به صورت واحد و طبقه، بلکه به صورت درصدی باید سهم شرکا محاسبه شود.

 

مزایا و معایب مشارکت در ساخت و ساز:

مشارکت در ساخت و ساز مزایا و معایب خاص خود را دارد که در این قسمت به آن ها می پردازیم:

  1. اگر قصد کوبیدن و ساختن خانه قدیمی و کلنگی را دارید؛ مشارکت در ساخت و ساز بهترین و سریعترین گزینه برای شما است.
  2. ساخت و ساز خانه های قدیمی و کلنگی، به زیبایی شهر کمک می کنند. همچنین موجب احداث ساختمان هایی استاندارد و مقاوم در برابر زلزله می شوند.
  3. پروژه های ساخت و ساز و نوسازی باعث ارزشمند شدن ملک شما میشوند. با روش مشارکت در ساخت و ساز نه تنها ملک خود را بازسازی می کنید؛ بلکه باعث افزایش سرمایه خود نیز می شوید.

معایب:

  1. آماده نبودن واحد ساختمانی در زمان تعیین شده در قرارداد: برای پیشگیری از این اتفاق می‌توان ضمانت اجرایی مشخص نمود. یعنی اگر شخص سازنده نتواند واحدها را در زمان تعیین شده، آماده کند؛ شخص مالک می‌تواند مبلغی را به عنوان خسارت از او بگیرد و همچنین می‌تواند قرارداد را فسخ کند.
  2. اختلاف طرفین قرارداد در تقسیم واحد ها: از رایج ترین مشکلاتی که بین طرفین قرارداد پیش می آید؛ تقسیم واحد ها می باشد. این تقسیم بندی بدین گونه صورت می گیرد که طرفین قرارداد به اندازه سرمایه گذاری که کرده اند؛ به صورت درصدی در ساختمان سهیم می شوند.
  3. امکان خسارت مالی و یا جانی: در زمان ساخت و ساز، امکان خسارت مالی و جانی برای مالک و یا شخص سازنده وجود دارد. در این صورت پیشنهاد می شود که طرفین قرارداد پیش از شروع ساخت و ساز، ساختمان را بیمه کنند.
  4. پیش فروش کردن واحد ها: گاهی شخص مالک قبل از اتمام ساخت و ساز این حق را به سازنده میدهد که واحد های ساختمان را پیش فروش کند. این امر گاهی باعث از بین رفتن انگیزه برای ادامه ساخت برای شخص سازنده می شود و همچنین اگر آن فرد غیر معتبر باشد؛ میتواند به آسانی کلاهبرداری کند. پس تا جایی که امکان دارد این شرایط را برای سازنده، فراهم نکنید .
بیمه ساختمان قبل از شروع پروژه

بیمه ساختمان قبل از شروع پروژه

۱۴۰۱/۰۷/۰۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید